Shopping

Lissabon är kanske ingen modemetropol, däremot kan du handla mängder av kläder från internationella kedjor för nästan halva priset mot i Sverige. Staden har en bra blandning av shoppingcentrum, utomhusmarknader och små butiker.

Shoppingområden

Baixa och Chiado är sedan länge Lissabons stora shoppingområden, men allt fler köpcentrum dyker upp i utkanterna av staden, så det finns många platser att välja på för den shoppingsugne. Amoreiras är med sina många internationella butikskedjor ett populärt köpcentrum med cirka 300 butiker, 10 biografer och 50 restauranger.

Öppettider

Butikerna i staden håller vanligtvis öppet mellan klockan 09.00-13.00 och 15.00-19.00 på vardagar. På helgerna är det oftast bara öppet på förmiddagarna. Större köpcentrum har öppet längre och fler dagar i veckan.

Marknader

Det anordnas alla möjliga slags marknader i Lissabon. Loppmarknader är vanliga i hela Portugal. Det finns gott om roliga saker att fynda, men var beredd på att behöva rota igenom stora mängder skräp. I stadsdelen Alfarna ligger den välbesökta loppmarknaden Feira da Ladra (tjuvarnas marknad) och antikmarknaden Naviglio Grande. Loppisen består främst av kläder, hantverk och konst. En mer varierad marknad är Feira de Sao Pedro utanför staden. Här säljs allt från smycken till ostar.