Frågor & Svar

Undrar du något om Lissabon eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Hur tar jag mig runt i Lissabon?
Lissabon är mycket kulligt vilket gör det svårt för motortrafik att ta sig fram överallt. I stadens utkanter kan du åka buss och pendeltåg. I innerstaden går det spårvagnar och linbanor uppför stadens sju kullar.

Hur ser prisnivåerna ut i Lissabon?
Lissabons prisnivåer ligger en bit under de svenska. Kläder kan vara så mycket som hälften så billiga mot i Sverige. Turistområdena är dock lite dyrare. De flesta varor är billigare. En öl på krogen kostar mellan 10-15 kronor. En måltid på en mellanklassrestaurang kostar cirka 15 euro.

När är bästa tiden på året att resa till Lissabon?
Vädret i Lissabon är milt med mycket sol och lagom värme. Du kan alltså besöka staden på sommaren utan större värmebesvär. Även våren och hösten är behagliga årstider i Lissabon.

Vilket språk talas det i Lissabon?
Portugisiska är det officiella språket, men de flesta invånarna, i synnerhet i serviceyrken, hanterar engelska bra.

Vilka boendealternativ finns om jag har liten resbudget?
Ska du stanna längre än en vecka kan du tjäna en slant på att hyra lägenhet. Annars kan du leta efter rum på pensionat, vandrarhem eller så kallade gästhus. Dessa finns det gott om i centrum runt stadsdelen Rossio. Det finns även en campingplats i Parque Florestal de Monsanto, sex kilometer från centrum.

Är det dyrt att under vistelsen ringa hem eller SMS:a från Portugal till Sverige?
Nej eftersom Portugal likt Sverige är medlem i EU så är det inga skillnader i pris på samtal eller SMS. Däremot så kan datasurfen som du har vara mindre än hemma i Sverige. Visa lågprisoperatörer erbjuder heller inte mobildata utanför Sverige så det gäller att ha koll på det. Vi rekommenderar Abonnemang.se att kolla upp detta då de jämför alla mobilabonnemang som finns i Sverige.