Om Lissabon

Bekanta dig med Portugals huvudstad Lissabon, där stranden möter storstaden. Lissabon är det perfekta resmålet för livsnjutare som inte kan hålla sig ända till sommaren för att koppla av på uteserveringar, flanera längs stranden eller utforska stadens kulturliv.

Strandliv

Västra Lissabon är en riktig riviera med populära badorter så som Cascais och Estoril. Klimatet är milt med en medeltemperatur på 22 grader i juli. Du behöver inte åka långt för att nå stranden, och det är sällan svårt att hitta en egen avskild plats. Invånarnas egen favoritstrand är Costa do Capria, ett par mil norrut.

Kulturliv

Portugals nationalteater, ett operahus och en rad nationella och internationella museer är ett urval av Lissabons kulturscener. Runt om i staden finns även många historiska sevärdheter att utforska.

Lissabonborna

Ungefär 565 000 människor bor i Lissabon. I hela regionen är siffran närmare 2,8 miljoner. Varje år flyttar tiotusentals människor ut i förorterna, men uppåt en miljon människor pendlar in till staden varje dag för att arbeta.

Geografi

Lissabon är indelat i 18 kommuner och 53 stadsdelar. Staden är belägen i västra Portugal invid floden Tejos mynning i Atlanten. Stadskärnan är byggd på sju kullar, vilket ger ett böljande landskap och försvårar motortrafiken. Ett antal bergsbanor är byggda för att kompensera för transportsvårigheterna.